neděle 12. července 2009

Návštěvní den

Vstávám v osm až na snídani. Jeroným je už vzhůru a poctivě stojí na nástupu a pak si jde pro snídani. Snídáme a pak dáváme do pořádku tábor. Dneska jdou děti na výlet a rodiče přijedou na návštěvní den. „Proč děláte návštěvní den, když tu nejsou žádné děti?“ „No aby se rodiče mohly podívat, jak tu děcka žijou.“ „No, spíš hlavně proto, aby si děti nemohly stěžovat.“ :) Konečně jsem se s deníčkama dostal zase do přítomnosti. Právě teď sedím v hangáru a píšu tato slova. Míša má pro nás přijet kolem jedenácté a pak už zas musíme zpátky do Prahy. Míša dorazila chvíli potom, co jsem odešel s Jeronýmem na houby. Letos teda vážně rostou. Za půlhodinku jsme měli půl tašky hub. S celou rodinkou jedeme za babičkou na chatu do Sejf. Tam mají děti atrakci, protože bratránek přitáhl z lesa polomrtvé sele divokého prasete, takže ho tam teď mají na stravu a na byt. Ten malej pruhovanej prcek má tak 25 cm a má se čile k světu. Babička mi nabízí oběd, kterým je skvělý řízek z pravých hřibů s bramborem a vynikající domací tatarkou.
Do Prahy jedu na mašině a konečně si to pořádně užívám, počasí nádherné a mašina šlape jak hodinky. Míša v autě mě ale samozřejmě předjela a byla v Praze první. Musíme obstarat nějaké nákupy a tak vyrážíme s dětmi do Europarku. Tam mají jako „chodbou atrakci“ minigolf. Za pětikilo zálohy půjčují hole a míčky. Jeroným hře naprosto propadá a jakékoliv pokusy ho alespoň po dvou hodinách odtrhnout končí strašným řevem. Běžný nákup pro čtyřčlennou rodinu + zámek na mašinu (490Kč) a knížka (180 Kč) odlehčil mé peněžence o 3,5 tis Kč.
Doma dělám smaženici, kterou tentokrát vylepšuji o domácí klobásku zakoupenou na Kuksu. Je opět naprosto vynikající, ale tá táborová, připravovaná na zohýbané pánvičce na polních kamnech, jako alternativa chlebu s paštikou, chutnala tak nějak lépe.
Zapínám ještě Svéráz národního rybolovu, protože jsem v Europarku sehnal DVD za 50 Kč s tímhle vynikajícím filmem. Ale usínám u toho, takže se přesouvám do ložnice, kde kolabuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat